Програм СУПРС – Фебруар 2019.

Програм рада СУПРС у фебруару 2019.

НЕДЕЉА, 4.фебруара:

Обележавање Дана смрти сердара Јанка Вукотића, армијског генерала и легендарног команданта у Балканским ратовима и Првом светском рату:

-Полагање цвећа на гроб славног Сердара на Новом гробљу у у 11.сати са беседама о лику и делу славног Сердара и трибинама у организацији општинских-градских организација Савеза).

ЧЕТВРТАК, 7.фебруар:

Семинар на тему „Чување, одржавање и подизање споменика и спомен- обележја у 2019. години“ у Пожаревцу, по следећем програму:

1/ Пријем делегације Савеза у Скупштини Града Пожаревца у 11.сати,
2/ Семинар по теми у сали Скупштине Града од 12.00 до 14.00,
3/ Посета и обилазак објеката (по предлогу домаћина),
4/ Остало по посебном програму.

СРЕДА, 13.фебруар:

Промоција књиге „Вожд Карађорђе“ аутора пуковника Новице Стевановића у Дому Војске Србије са почетком у 13.00 (по посебном програму).

ПЕТАК, 15.фебруар:

Учешће Савеза у обележавању Дана дизања Првог српског устанка у Орашцу 1804.године.
Организација Савеза (општинске-градске) и удружења Савеза (окружна и градска) обележавају овај значајни историјски догађај по сопственим програмима.

ПОНЕДЕЉАК, 18.фебруар:

Обележавање Дана рођења сердара Јанка Вукотића (18.фебруар 1866., Чево, Црна Гора). Трибина „Лик и дело сердара Ј.Вукотића“ у Дому ВС у 13.сати.

ЧЕТВРТАК, 21. – ЧЕТВРТАК, 28.фебруара:

Обележавање 102. годишњице Топличког устанка 1917. године
– Округли сто на тему: „Устанак на југу Србије 1917.“ у Топличком и
Јабланичком округу.
– Свечане академије (у орган. општинских одбора Савеза у Јужној Србији),
– Трибине и предавања о Топличком устанку 1917. године, организују све општинске-градске организације Савеза на простору Републике Србије (по сопственом програму).

– У свим општинама: Северног Косова, Топличког, Јабланичког, Расинског, Нишавског округа и Града Ниша, Рашког и Пчињског округа и града Врања (положити венце – цвеће и одати пошту јунацима Топличког устанка),
– Централна свечаност обележавања Топличког устанка је у Прокупљу. На свечаност долазе делегати свих општинских организација са југа Србије, а остале по могућности.

Напомене:

1.-Извештаје о раду и деловању у 2018.години до краја фебруара достављају Републичком одбору Савеза: покрајински и регионални одбори и Одбори удружења Савеза (окружни и градски),

2.-У фебруару, све општинске-градске организације дужне су основати по једну подружницу Савеза у МЗ и по 1 одбор литерарне и ликовне секције (или 1 од 10 секција Савеза).

3.-О седницима одбора или скупштина Републички одбор Савеза се обавештава на 5-7 дана раније.

4.-До краја фебруара све подружнице, организације, удружења, одбори и органи Савеза имају урадити Програм рада у деловања з 2019.години, о чему ће се у марту извршити анализа и оцена (по посебном програму).