Годишњица присаједињења Војводине Краљевини Србији

У склопу активности на обележавању годишњице присаједињења Војвдине Краљевини Србији, делегације Покрајинског одбора Војводине на челу са Миланом Митићем и Градског одбора Новог Сада на челу са Гораном Максимовићем положиле су венац на спомен плочу зграде у којој је одржана Велика народна скупштина Срба, Буњеваца и осталих Словена у Бачкој Барањи и Банату и донета одлука о присаједињењу.

ОВАЈ ВЕЛИКИ И ЗНАЧАЈНИ ИСТОРИСКИ ДАТУМ НАШ САВЕЗ УДРУЖЕЊЕ ПОТОМАКА РАТНИКА СРБИЈЕ 1912-1920. ВИШЕ ДЕЦЕНИЈА УНАЗАД ОБЕЛЕЖАВА.

У ПОЧЕТКУ УСАМЉЕНО И ЗАЈЕДНО СА НАШИМ ПОКРАЈИНСКИМ И ГРАДСКИМ ОДБОРОМ ЗА НОВИ САД, А ВЕЋ, ПАР ГОДИНА УНАЗАД ЗАЈДНО СА ГРАДСКИМ И ПОКРАЈИНСКИМ ЧЕЛНИЦИМА.

Извукли смо овај датум из заборава, иницирали обележавања и у Руми и у Новом Саду и сада са поносом учествујемо у достојаном и достојанственом обележавању 25.новембра 1918. године када је Велика народна скупштина у Новом Саду донела ОДЛУКУ о присаједињењу Баната, Бачке и Барање, КРАЉЕВИНИ СРБИЈИ!!!!

Истог дана делегациј СУПРС су присуствовале свечаној академији „Присаједињење – други век“, у Српском Народном позоришту у Новом Саду и то представници Покрајинског одбора Војводине и ГО Новог Сада a у име Републичког одбора СУПРС Иван Стратимировић, праунук вожда Ђорђа Стратимировића, команданта српске војске који је извојевао најважнију српску победу над бројном мађарском војском 12.јуна 1848. године и чије су мошти недавно пренете из Беча и похрањене у Сремским Карловцима у манастиру Ваведења Пресвете Богородице

Ево неких реаговања медија тим поводом: