Потомци у Орашцу поводом Дана државности Републике Србије

На Сретење 15. фебруара после државне церемоније цвеће у име Савеза потомака ратника Србије 1912-1920. положили су Слободанка Беговић председник ОО Војвода Петар Бојовић са Врачара, Џон Боснић и Иван Стратимировић, председник Савеза.

Општински одбор СНС са Врачара је организовао посету за тридесет наших чланова. Организовано су били и наши чланови са Чукарице и пријатељи из Лаћарка.
На Сретење 15. фебруара 2023. у организацији Републичког одбора Савеза потомака Србије 1912. – 1920. и техничкој реализацији Слободанке Беговић, председника ОО Савеза потомака ратника Србије са Врачара тридесетак чланова нашег Савеза посетило је Орашац и присуствовало централној манифестацији обележавања Дана државности Републике Србије. Манифестацији су присуствовали чланови Савеза Чукарице, Врачара, Звездаре, Лаћарка и других места из Србије. Делегацију у име РО Савеза потомака предводио је председник Иван Стратимировић.

Као што се могло прочитати у медијима, говоре су одржали председник Скупштине Републике Српске и председник Скупштине Републике Србије др Владимир Орлић. Манифестацији је присуствовао и министар за рад, социјалне послове и борачка питања господин Никола Селаковић, као и амбасадори већег броја пријатељских земаља.

Након церемоније полагања венаца од стране државних званичника, у име Савеза венце су положили Слободанка Беговић председник ОО Војвода Петар Бојовић са Врачара, Џон Боснић и Иван Стратимировић, председник Савеза.

Свечаност у устаничком Орашцу завршенаје уметничким програмом са глумцима Народног позоришта у Београду и хором Светог Ђорђа.