ВЕСТИ

У Градској кући у Новом Саду додељена награда „Дејан Медаковић“

Председник Покрајинског одбора Савеза потомака ратника Србије 1912-1930. Милан Митић и председник Савеза Иван Стратимировић присуствовали су по позиву додели награде „Дејан Медаковић“ у Градској кући у Новом Саду. Издавачка кућа Прометеј је установила ову награду за најбољу мемоарску књигу и она се додељује од 2008. године. Ове године награђен је Бојан Јовановић за књигу Српско културно благо у издању Православне речи из Новог Сада.

Зоран Колунџија, директор Прометеја уручио је ову престижну награду у свечаној сали Градске куће у Новом Саду у присуству председника Матице српске Драгана Станића и Далибора Рожића члана Градског већа за културу који се пригодним речима обратио скупу културних радника и гостима.

Издавачка кућа Прометеј је последњих година објавила импозантну серију књига са темама из Балканских и Првог светског рата. Једна од значајних књига је Срби на Корзици аутора Зорана Радовановића, уваженог члана нашег Савеза.

Фотографија преузета са САЈТА „Званична презентација града Новог Сада“ на којем можете прочитати и детаљније информације о додели награде >>>