ВЕСТИ

Представници Савеза на отварању изложбе БОРБА ЗА СРПСКУ ДРЖАВНОСТ И СЛОБОДУ СРПСКОГ НАРОДА

На најсвечанији начин је у Великој галерији Дома Војске Србије „Београд“ отворена изложба БОРБА ЗА СРПСКУ ДРЖАВНОСТ И СЛОБОДУ СРПСКОГ НАРОДА у петак 23. фебруара 2024. године. О изложби су говорили аутори вајар монументалних скулптура Зоран Ивановић и сликар историјских догађаја Небојша Ђурановић. Присутнима су се обратили министар за рад Никола Селаковић и потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић говорећи о значају поштовања наше славне прошлости, наших великана и јунака на чијим делима, ранама и животима постоји садашња Србија.

У овим тешким и мрачним временима, када силе зла нападају духовно и физичко биће човека, чине све подлости и раде на разбијању основе друштва, на уништењу породице Србија је налази на ветрометини догађаја и раскршћу путева. Држава је организација народа и као таква има обавезу да брани народ од насртаја сила зла, да чува народ, земљу и слободу. Поштовање традиција, поштовање великана из прошлости који су бранили земљу и народ биће препознато од народа и заслужиће поверење.

Поштовањем славних предака и прошлости, радом на очувању народа и државе у садашњости заслужићемо поштовање потомака и даћемо и ми пример како се чува земља и народ са својим идентитетом, културом, језиком, писмом и добрима.