ВЕСТИО.О. СУПРС "Браћа Рибникар" Љубовија

Додељена ПОВЕЉА ОО „Браћа Рибникар“ Љубовија

Поводом дана општине Љубовија, 3. јуна 2024. су додељена признања заслужним организацијама и појединцима који су у протеклом периоду својим радом учинили да ова општина постане препознатљива и шире од самог географског региона општине.

За наш Савез од значаја је чињеница да је једно од највиших признања “ПОВЕЉА” додељено Општинској организацији Савеза потомака ратника Србије 1912. – 1920. – “Браћа Рибникар”. Повеља је додељена као круна рада чланова и истакнутих појединаца из ове општинске организације за “допринос у области очувања и развоја традиције сећања на ратнике ослободилачких ратова Србије”.

На свечаној седници, пред бројним званицама из Владе Републике Србије, мачванског округа, епархије шабачке, МУП, више градова и општина, народном посланицом, одборницима општине и другим званицама, уз ЗАХВАЛНИЦЕ и ПЛАКЕТЕ као највише признање општине Љубовија, додељене су само три ПОВЕЉЕ, међу којима поред епископа шабачког Јеротеја, књижевника Славише Павловића и нашем удружењу из Љубовије.

Према речима подпредседника Савеза и председника О.О. Савеза потомака ратника Србије 1912. – 1920. – “Браћа Рибникар”, професора хаџи Сретена Цветојевића– Цвелета, Повељом је указана велика част али не само ПОТОМЦИМА из Љубовије већ и нашем САВЕЗУ у целини и биће подстрек за још пожртвованији рад у будућности, зарад очувања сећања на наше славне претке ДИВ ЈУНАКЕ.